Blanc The Cabernet

Mousserande vin enligt den traditionella metoden, flasklagrad i 60 månader. 100% Cabernet Sauvignon.

Muskateller Sprudl

Mousserande vin enligt charmat metoden. Trevligt bubbel med doft av citronmeliss och fläder. 100% Muskateller.

Eruption Brut

Mousserande vin enligt den traditionella metoden, flasklagrad i 24 månader. Doft av päron, äpple och nötter. Trevliga bubblor och bra längd i gommen. Cuvée på Chardonnay och Pinot Blanc.

Rosé Sprudl

Mousserande vin enligt charmat metoden. Trevlig rosé som doftar av skogshallon och röda vinbär. Rosé på druvorna Blaufränkisch och Shiraz.

Cabernet Sauvignon Klassik

Mörk och starka tanniner med doft av svarta viner och kryddor. Perfekt vin till pasta eller att dricka som det är. 100% Cabernet Sauvignon.

Cabernet Sauvignon Reserve

Ett fantastiskt vin med bra framtid. Lagrat på ekfat i 30 månader. Doft av mörka bär, choklad, ek, peppar, tydliga tanniner och lång eftersmak. 100% Cabernet Sauvignon.

Moarhoch

Styriansk Bordeaux cuvée på Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Merlot. Tät och kraftig med doft av mint, mörka bär, tobak. Ett vin som du kan glömma bort i källaren i många år.

Eruption Rot

Gårdens finaste Zweigelt-druvor väljs ut och får sedan ligga i små ekfat under lång tid. Doft av röda bär med mycket djup. Går bra att lagra under lång tid. 100% Zweigelt.

Shiraz

En Shiraz som har lagrats på ekfat och utvecklat tydliga tanniner med doft av mocha och fina kryddor. Rikt och kraftfullt vin som rekommenderas till kött. 100% Shiraz.

Koarl Thaller var först att producera en Shiraz i Steiermark, ett område som tidigare endast fokuserat på gröna druvsorter. Detta provades under 1993.

Rochus

Familjens flaggskepp. En cuvée på Cabernet Sauvignon, Merlot och Zweigelt. Trevlig doft av torkade frukter, vanilj och kryddnejlika. Kraftfullt med bra tanniner och en smak som sitter kvar länge. Går att lagra under lång tid.

Zweigelt

Landets röda klassiker – doft av söta körsbär och björnbär. Silkeslen och tidlös, mycket drickvänlig i alla sociala sammanslutningar. 100% Zweigelt.

Zweigelt Reserve

Djupt mörkröd med violetta toner i kanten. Doft av mörka körsbär, choklad och kakao. Smak av körsbär och lätta tanniner. Elegant rödvin som passar till grillat och serveras gärna vid 16°. 100% Zweigelt.

Sauvignon Blanc

Områdets specialitet. Doft av exotiska frukter, krusbär, lime och kryddor. Servera gärna till fisk eller ljust kött. 100% Sauvignon Blanc.

Sauvignon Blanc Vom Schloss

Charmig Sauvignon Blanc som inte upplevs som en traditionell Sauvignon Blanc. Doft av vaxkaka, flinta, rök, mirabelle plommon, persika och krusbär. 100% Sauvignon Blanc.

Rosina

Trevlig cuvée på Pinot Blanc och Chardonnay. Doft av exotiska frukter och honung. Servera gärna till lagrade ostar.

Pinot Blanc

Trevlig Pinot Blanc som man på gården plockar fram vid fest. Doft av äpple, grapefrukt och citron. Servera gärna till festliga evenemang och maträtter. 100% Pinot Blanc.

Welshriesling

Doft av gröna äpplen och fina citrusfrukter, väldigt lätt i gommen och trevlig syra. 100% Welshriesling.

Welshriesling är en egen druvsort som är frisk och fräsch men bör smakmässigt inte förknippas med Riesling.

 

Chardonnay

Härlig Chardonnay med doft av mogna äpplen och päron. Hint av exotiska frukter i gommen, bra balans och en smak som sitter kvar länge. 100% Chardonnay.

Rosé

Rosé på druvorna Blaufränkisch och Shiraz. Doft av jordgubb, skogshallon och röda vinbär. Perfekt som aperitif eller bara som den är.

Vinerna som inte är lanserade i beställningssortiment hos Systembolaget går att beställa genom privatimport.